handleidingen

Deze WordPress Elementor handleiding laat zien hoe u in slechts een paar minuten een goed uitziende site kunt maken.

WordPress Elementor handleiding 2020

Leer met deze WordPress handleiding in slechts 10 stappen een gratis website bouwen! Je leert welke plugins het beste zijn en met welke templates je het beste kunt werken.
"Designing with Elementor"

Inhoudsopgave WordPress pagebuilder manual

Elementor installeren

“Zorg ervoor dat uw WordPress thema gereed is en samen met “WordPress pagebuilder” is geïnstalleerd. Ga in het WordPress-dashboard naar ‘Plug-ins’> ‘Nieuw toevoegen’ en voer ‘Elementor’ in de zoekbalk in. Klik vervolgens op de knop ‘Installeren’ en vervolgens op de knop ‘activeren”.

Verander lettertypen

“Ga naar een widget op de pagina en klik erop. Het opent de instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en schakel ‘Typografie’ in. Nu kunt u onder ‘Familie’ door de verschillende lettertypen bladeren en een andere lettertypefamilie kiezen”.

EEN NIEUWE PAGINA MAKEN

“Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Ele-mentor”.

Een widget toevoegen

“In deze stap proberen we een nieuwe widget aan een pagina toe te voegen. Verwijder één van de widgets in het template die u hebt ingevoegd door op widget te klikken en vervolgens op het X-pictogram te klikken. Zoek vervolgens in het linkerdeelvenster naar de knop widget en sleep deze naar het lege gebied waar u zojuist de widget hebt verwijderd”.

Achtergrond afbeeldingen veranderen

“Klik op een van de secties. Dit opent de sectie-instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en klik op de achtergrondafbeelding. Kies nu een andere afbeelding en druk op ‘Insert Media’. Bekijk video over hoe dit te doen”.

Secties 100% breed maken

“U kunt elke pagina of sectie in de volledige breedte maken door naar Sectie> Lay-out te gaan en dan bij sectie volledige breedte Ja te schakelen. Bekijk de videoover hoe dit te doen”.

Structuur van Elementor leren begrijpen

“Elke Elementor-pagina bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen. Kolommen verdelen elke sectie in verticale kolommen en widgets worden binnen de kolom gesleept en verwijderd”.

Responsive Webdesign

“Met responsive webdesign van deze pagebuilder past je website zich vloeiend aan, aan het apparaat waarop iemand hem bekijkt.”

Elementor Blocks

“Elementor blokken zijn vooraf ontworpen secties en templates die eenvoudig kunnen worden gecombineerd met verschillende elementen en plugins. Ideaal om snel een ​​complete en mooie website te maken”.

Voeg een template toe

“Je moet nu in de Elementor-editor zijn. Klik op ‘Sjabloon toevoegen’ en maak een keuze uit het brede scala aan gratis en betaalde templates”.

Hoe maak je een complete WordPress-website met een gratis thema & gratis plugins?

stap 1 installeer elementor

Installeer wordpress pagebuilder

Stap 1

Zorg ervoor dat uw WordPress thema gereed is en samen met “WordPress pagebuilder” is geïnstalleerd. Ga in het WordPress-dashboard naar ‘Plug-ins’> ‘Nieuw toevoegen’ en voer ‘Elementor’ in de zoekbalk in. Klik vervolgens op de knop ‘Installeren’ en vervolgens op de knop ‘activeren’.       

WordPress pagebuilder installeren 2020

 

Let op: Deze handleiding bied geen garantie dat uw website goed vindbaar is. Kijk voor deze diensten op de pagina s “verbeter je regionale vindbaarheid” of Google AdWords uitbesteden.

Maak een nieuwe pagina

Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Elementor’.

Wordpress elementor

Nieuwe pagina maken

Stap 2

Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Ele-mentor’.

Tip: download gratis complete headers en footers voor ele-mentor

Voeg een Elementor-template toe

Stap 3

Je moet nu in de Elementor-editor zijn. Klik op ‘Sjabloon toevoegen’ en maak een keuze uit het brede scala aan gratis en betaalde templates.

Maak de verschillende secties 100% breed

Stap 4

U kunt elke pagina of sectie in de volledige breedte maken door naar Sectie> Lay-out te gaan en dan bij sectie volledige breedte Ja te schakelen. Bekijk de video over hoe dit te doen.

Verander lettertypen

Stap 5

Ga naar een widget op de pagina en klik erop. Het opent de instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en schakel ‘Typografie’ in. Nu kunt u onder ‘Familie’ door de verschillende lettertypen bladeren en een andere lettertypefamilie kiezen.

Voeg een widget toe

Stap 6

Laten we proberen een nieuwe widget aan een pagina toe te voegen. Verwijder een van de widgets in het template die u hebt ingevoegd door op widget te klikken en vervolgens op het X-pictogram te klikken. Zoek vervolgens in het linkerdeelvenster naar de knop widget en sleep deze naar het lege gebied waar u zojuist de widget hebt verwijderd.

Verander achtergrondafbeelding

Stap 7

Klik op een van de secties. Dit opent de sectie-instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en klik op de achtergrondafbeelding. Kies nu een andere afbeelding en druk op ‘Insert Media’. Bekijk video over hoe dit te doen.

Begrijp de structuur

Stap 8

Elke Elementor-pagina bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen. Kolommen verdelen elke sectie in verticale kolommen en widgets worden binnen de kolom gesleept en verwijderd.

Responsive webdesign

Stap 9

Met responsive webdesign van deze pagebuilder past je website zich vloeiend aan, aan het apparaat waarop iemand hem bekijkt.

Elementor blocks

Stap 10

Elementor blokken zijn vooraf ontworpen secties en templates die eenvoudig kunnen worden gecombineerd met verschillende elementen en plugins.  Ideaal om snel een ​​complete en mooie website te maken!