Hoe maak je een complete WordPress-website met een gratis thema & gratis plugins?

Deze WordPress Elementor handleiding laat zien hoe u in slechts een paar minuten een goed uitziende site kunt maken.

  • Elementor installeren 
  • Een nieuwe pagina maken met Elementor
  • Voeg een Elementor template toe
  • Maak de verschillende secties 100% breed
  • Verander lettertypen
  • Een widget toevoegen
  • Achtergrondafbeeldingen veranderen
  • Leer de structuur van Elementor begrijpen

WordPress Elementor handleiding 2018 (voor beginners)

Leer met deze WordPress elementor handleiding in slechts 8 stappen een gratis website bouwen! Je leert welke plugins het beste zijn en met welke templates je het beste kunt werken.
Designing with Elementor
stap 1 installeer elementor

Stap 1

Installeer Elementor wordpress pagebuilder
Zorg ervoor dat uw WordPress thema gereed is en samen met Elementor wordpress pagebuilder is geïnstalleerd. Ga in het WordPress-dashboard naar ‘Plug-ins’> ‘Nieuw toevoegen’ en voer ‘Elementor’ in de zoekbalk in. Klik vervolgens op de knop ‘Installeren’ en vervolgens op de knop ‘activeren’.       

Elementor wordpress pagebuilder installeren 2018

 

 

 

Let op: Deze handleiding bied geen garantie dat uw website goed vindbaar is. Kijk voor deze diensten op de pagina s “verbeter je regionale vindbaarheid” of Google AdWords uitbesteden.

Maak een nieuwe pagina met Elementor


Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Elementor’.

Wordpress elementor

Stap 2

Maak een nieuwe pagina met Elementor
Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’. Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Elementor’.

Tip: download gratis complete headers en footers voor elementor

Stap 3

Voeg een Elementor-template toe. Je moet nu in de Elementor-editor zijn. Klik op ‘Sjabloon toevoegen’ en maak een keuze uit het brede scala aan gratis en betaalde templates.

Stap 4

Maak de verschillende secties 100% breed
U kunt elke pagina of sectie in de volledige breedte maken door naar Sectie> Lay-out te gaan en dan bij sectie volledige breedte Ja te schakelen. Bekijk de video over hoe dit te doen.

Stap 5

Verander lettertypen
Ga naar een widget op de pagina en klik erop. Het opent de instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en schakel ‘Typografie’ in. Nu kunt u onder ‘Familie’ door de verschillende lettertypen bladeren en een andere lettertypefamilie kiezen.

Stap 6

Voeg een widget toe
Laten we proberen een nieuwe widget aan een pagina toe te voegen. Verwijder een van de widgets in het template die u hebt ingevoegd door op widget te klikken en vervolgens op het X-pictogram te klikken. Zoek vervolgens in het linkerdeelvenster naar de knop widget en sleep deze naar het lege gebied waar u zojuist de widget hebt verwijderd.

Stap 7

Verander achtergrondafbeelding
Klik op een van de secties. Dit opent de sectie-instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en klik op de achtergrondafbeelding. Kies nu een andere afbeelding en druk op ‘Insert Media’. Bekijk video over hoe dit te doen.

Stap 8

Begrijp de structuur van Elementor. Elke Elementor-pagina bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen. Kolommen verdelen elke sectie in verticale kolommen en widgets worden binnen de kolom gesleept en verwijderd.

Complete tutorial

De kwaliteitsscore Meer duidelijkheid
WordPress handleiding 2018
scrol to top