Klantgerichtheid en meer klantloyaliteit

Bij het woord klant denk je aan een bezoeker in de winkel, iemand die iets koopt oftewel de 1 bied iets aan en de ander koopt tegen betaling. Dit is een ruilverhouding die we hedendaags overal in de samenleving tegenkomen. Werk jij in een commerciële omgeving? Dan zijn je klanten personen, consumenten of bedrijven.


Kent u de behoefte van de klant?

De behoeftes van klanten goed kunnen begrijpen is vaak doorslaggevend en verantwoordelijk voor het echte succes bij snel groeiende en grote online marketing bedrijven. Het zijn er dan ook niet extreem veel in Nederland ten op zichtte van bedrijven die het gewoon goed doen.
Dit komt doordat er weinig ondernemingen zijn die belangrijke data goed kunnen verzamelen om dit vervolgens te gebruiken in specifieke marketing strategieën richting de klant. Vaak hebben bedrijven zonder het te weten waardevolle data over hun klanten maar lukt het ze niet om diepgaande overzichtelijke analyses te maken.  Succesvolle bedrijven weten wat er bij de klant leeft. Dat maakt deze organisaties effectiever en winstgevender. Wanneer belangrijke data goed word gebruikt zorgt het voor loyalere klanten.

Er zijn verschillen onderzoeken geweest waar uit blijkt dat tenminste 90% van de consumenten in Nederland vind dat het hebben van een goede telefonische klantenservice bepaald of iemand klant wil worden of klant wil blijven.

Ieder klantcontact word geanalyseerd. Denk hierbij aan welke webpagina’s de klant vaak bezoekt, betaal gedrag, hoe vaak word er ingelogd, welke apparaten of aps worden het meest gebruikt en het aller belangrijkste wat word er met de klant besproken wanneer er telefonisch contact plaatsvind. Dit is verreweg de belangrijkste interactie. Om dit goed te analyseren kun je Speech Analytics inzetten.
zoekmachine-optimalisatie

Wilt u als webshop winkelier inzichtelijk hebben waar een online sessie van uw klant of potentiële klant uit bestaat? Profiteer van omzetverhoging door het efficiënt inzetten van beschikbare data met als gevolg meer klantloyaliteit via uw internet marketing.

Wilt u ook profiteren van data-analyses over en van uw klanten? Wilt u dit graag inzetten om het effect van uw online marketing strategie te vergroten? Neem dan eens contact op met een online specialist van MediadeBoer.

(Geschreven door Elroy de Boer online marketing strategist)