Een nieuw bericht maken
Om een ​​nieuw WordPress-bericht te maken, klikt u in het linker menu op berichten -> nieuw bericht.

U krijgt een bewerkingsscherm te zien met een scala aan functies. Het eerste wat je moet doen, is een titel voor je bericht invoeren. Ten tweede voert u de werkelijke inhoud van uw bericht in het onderstaande veld in. Gebruik de werkbalkopties als u uw tekst wilt opmaken. Het is vergelijkbaar met de opties die u kunt vinden in MS Word of een andere populaire teksteditor.

Aan de rechterkant (of aan de onderkant) van het scherm ziet u de zogenaamde meta-boxes. Iedere regel heeft een bepaalde functie.

Publiceren
Hier kun je de status en zichtbaarheid van uw bericht wijzigen, plannen. Door op de knop Publiceren te klikken, wordt uw bericht live. Als u besluit het bericht te verwijderen, drukt u op de knop Verplaatsen naar prullenmand.

Categorieën
In dit vak kunt u uw bericht toewijzen aan een specifieke categorie. U kunt zelfs een nieuwe maken door op de knop + Nieuwe categorie toevoegen te drukken.
Met het vak Tags kunt u snel nieuwe tags toevoegen.

Uitgelichte afbeelding
Hier kunt u een uitgelichte afbeelding aan een bericht toewijzen. Het wordt zichtbaar bovenaan de post (de locatie van de afbeelding kan verschillen, afhankelijk van het thema).