Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

Freddy Heineken: Google buigt voor Brussel

Freddy Heineken in Ondernemersnieuws vandaag: Google buigt voor Brussel, prepack-faillissement in de Kamer en Freddy was geen Heineken.

1. Google buigt voor Brussel

Google belooft zijn zoekresulatten eerlijker te presenteren. Dat is de uitkomst van getouwtrek met Brussel, dat de zoekgigant wil aanpakken omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. Google zou zijn eigen diensten hoger laten eindigen in de zoekresultaten. Nu biedt het als schikkingsvoorstel aan dat het zijn drie grootste concurrenten zal promoten naast zijn eigen zoekresultaten, meldt Brussel in een persbericht.

2. Prepack faillissement kan beter

Vandaag vergadert de Tweede Kamer over een pakket wetsvoorstellen waarmee het kabinet het faillissementsrecht wil moderniseren. Onderdeel van het pakket is de invoering van zogeheten ‘stille bewindvoering’, ook wel bekend als prepack. Dat biedt bedrijven met ernstige financiële problemen meer kansen op een doorstart. De Raad voor de Rechtspraak drong er gisteren in een advies op aan, dat de verhouding tussen de (beoogde) rechter-commissaris, de stille bewindvoerder en de betrokken onderneming wel beter moet worden uitgewerkt.

3. Geld voor vliegtuigtablets

KLM, Schiphol, TU Delft en Rabobank doen via hun Mainport Innovation Fund een tweede investeringsronde in MI.Airline, de startup waarmee Job Heimerikx stewards en stewardessen voorziet van tablets die hun service en de logistiek erachter verbeteren. De app ‘Connected Crew’ vervangt papierwerk en biedt informatie over alle passagiers en onthoudt ook hun voorkeuren voor een volgende vlucht.

4. Twitter-ceo: ‘We suck’

Twitter-ceo Dick Cosotolo heeft het nu zelf ook door: Twitter is niet echt lekker in het gebruik. Dat vonden al meer mensen, waardoor het gebruik achterblijft. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de berichtendienst, naar aanleiding waarvan Costolo met een opmerkelijk mea culpa kwam: ‘We simply need to make Twitter a better Twitter.’ Mensen checken gemiddeld 10 procent minder vaak hun twitterfeed door de onoverzichtelijke interface. Onze tip voor Costolo: breng Tweetdeck weer in de lucht, dat bedrijfje dat je hebt gekocht om het de nek om te draaien.

5. Freddy was geen Heineken

Freddy Heineken was geen Heineken. Hij kreeg weliswaar de familienaam mee van zijn opa Gerard, maar niet de genen. Zijn werkelijke grootvader was Julius Petersen, huisvriend en latere echtgenoot van oma Mary Tindal. Dat Freddy Heineken eigenlijk geen Heineken was, wordt onthuld in vandaag te verschijnen boek ‘Gerard Heineken – De man, de stad en het bier’ van Annejet van der Zijl. Freddy Heineken (1923-2002) heeft al op jonge leeftijd geweten van ‘het verhaal’, zoals het in de familie werd genoemd.

6. Nederlandse slaapexpert voor iWatch

Apple haalt een Philipsresearcher, Roy Raymann, naar Amerika om te gaan werken aan de iWatch. Dat meldt 9to5Mac. Raymann is een slaapexpert die bij Philips Research ervaring heeft opgedaan met wearables, sensoren en andere technieken om de slaap te bevorderen en slaappatronen vast te leggen. Vooral dat laatste kan interessant zijn voor het slimme horloge waarin Apple duidelijk een aantal gezondheidsfuncties wil stoppen.

7. En dan dit: maak een 3D-kopietje van jezelf

Nederland heeft zijn eerste printshop waar je een 3D kopie van jezelf kunt maken. Doubleme3D opent deze week een full-body 3D-scan en printstudio waar een 3D-scanner het hele lichaam vastlegt, waarna er een beeldje in plastic, koper of andere metalen wordt geprint. Het scannen zelf duurt maar een paar minuten. Het printen duurt echter gemiddeld acht uur. Sabina Groeneweg is de oprichtster van Doubleme3D. Ze maakte al jaren gipsafdrukken van mensen, vooral van zwangere vrouwen, maar dan met een boel geklieder en windsels.

 

Tot zover de Sprout update van donderdag 6 februari. Tot morgen! Mis je iets of wil je gewoon reageren? Doe het hieronder of op Twitter of Facebook.

Nieuws inhalen? Lees de update van gisteren

 

Elke dag deze nieuwsupdate ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, met dagelijks de nieuwsupdate van Sprout, plus inspirerende verhalen, tips tricks, expertblogs en columns.

aanmelden nieuwsbrief

door Philip Bueters

google premium partner