Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

Politie wil zendertje in alle auto’s

Categorie: Binnenland

Gepubliceerd: vandaag 10:10
Update: vandaag 10:10

Politiefunctionarissen willen in alle Europese auto’s een apparaatje laten bouwen zodat de politie de voertuigen op afstand kan laten stoppen. Dat plan heeft tot ophef geleid in Brussel. Zowel VVD als CDA ziet er een schoolvoorbeeld in van te vergaande EU-controle, meldt De Telegraaf.

Door het slimme instrumentje zou een auto die op de vlucht is met één druk op de knop kunnen worden gestopt door een politieman in de controlekamer. Hoge politiefunctionarissen uit de EU-landen hebben dit idee geopperd in een discussie over surveillance en opsporing.

“Hier ben ik zwaar op tegen. Zolang het niet nodig is voor de openbare veiligheid, moet Brussel geen regels uitvaardigen die de vrijheid van het individu beperken”, aldus VVD-Europarlementariër Jan Mulder. Zijn CDA-collega Wim van de Camp noemt het ‘een superslecht idee’. Ook de Europese Commissie neemt afstand van het plan.

politie