Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

Ondernemer te gierig voor kerstpakket

Geen uitpakparty

Categorie: DeOndernemer Ondernemer te gierig

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2013 15:05
Update: vrijdag 13 december 2013 15:33

Minder bedrijven geven hun personeel dit jaar een kerstpakket. Ging het bij de vorige meting in 2011 nog om 78 procent, nu is 70 procent van de ondernemers van plan om zijn medewerkers een pakket cadeau te doen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde studie van onderzoeksinstituut Panteia onder ruim 1100 bedrijven.

Lees ook:

“Door de langdurende economische crisis hebben bedrijven steeds minder reserves. Dat heeft ook gevolgen voor de kerstpakketten”, zeggen de onderzoekers. Van de ondervraagden die wel een kerstpakket geven, zei 8 procent ook een lager bedrag uit te trekken dan vorig jaar.

175 miljoen en Ondernemer te gierig
Per medewerker besteedt een ondernemer dit jaar gemiddeld zo’n 45 euro (exclusief btw) aan de traditionele geschenkendoos. Dat betekent volgens Panteia dat in het Nederlandse bedrijfsleven in totaal een slordige 175 miljoen euro aan kerstpakketten wordt gespendeerd.

Net als voorgaande jaren bevatten de meeste kerstpakketten levensmiddelen en wijn. Ook cadeaubonnen komen veel voor.

Ondernemer te gierig