Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

Belastingambtenaar fraudeert met auto’s

BPM

Categorie: DeOndernemer

Gepubliceerd: vandaag 16:02
Update: vandaag 16:03

Een belastingambtenaar en twee belastingdienstmedewerkers zijn maandag opgepakt omdat zij mogelijk belastingfraude met auto’s mogelijk hebben gemaakt. Ook een autohandelaar uit Groningen, diens boekhouder en een medewerker van het bedrijf werden opgepakt. De belastingambtenaar zou giften hebben aangenomen in ruil voor hulp bij de fraude, meent het functioneel parket van het Openbaar Ministerie.

De belastingambtenaar zou ook betrokken zijn bij fraudes bij autobedrijven in Achtkarspelen, Meppel, Emmen, Hardenberg, Stadskanaal, Staphorst, Kollumerland en Nieuwkruisland. Een belastingdienstmedewerker zou onjuiste aangiften van de autohandelaren niet hebben gecontroleerd en onjuiste gegevens op belastingaangiften hebben ingevuld.

Te lage BPM en Belastingambtenaar fraudeert
De autohandelaren zouden een te lage BPM (Belasting op Personenauto’s of Motorvoertuigen) hebben gehanteerd. Ook zou een te lage waarde voor het privégebruik van leaseauto’s zijn doorgegeven. De Belastingdienst zou daardoor inkomen zijn misgelopen en heeft aanslagen opgelegd voor meer dan 4 miljoen euro.

Beslag
Bij de actie doorzocht de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst FIOD 3 woningen in Veendam, Groningen en Haren. Ook bij een loods, 2 belastingkantoren en 8 autobedrijven vonden invallen plaats. Daarbij werd administratie in beslag genomen. De Belastindienst heeft op 80 auto’s beslag gelegd.

Belastingambtenaar fraudeert