Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

Privésurfen op het werk verhoogt productiviteit

UTRECHT – Ging vroeger nog iedereen voor het kopje koffie of een frisse neus, tegenwoordig blijft een op de vier ondernemers met de koffie achter de computer voor het surfen op social media, het bekijken van YouTube-filmpjes of het bezoeken van nieuwswebsites.

Dit blijkt uit onderzoek van Ziggo Zakelijk onder 800 ondernemers.

Surfen is een ideale pauze tijdens de werkdag en maakt het werk leuker, vindt één op de vier. Ook starten ondernemers de werkdag steeds vaker met online privéactiviteiten, zoals het laatste nieuws bekijken op nieuwswebsites en social media. Daarnaast wordt veel online muziek geluisterd, gechat met vrienden en gewinkeld.

De productiviteit gaat opvallend genoeg juist omhoog. De verklaring is dat mensen na een moment van ontspanning geconcentreerder zijn. Die conclusie trokken onlangs promovendi aan de universiteiten van Singapore en Kopenhagen ook al.

Tot voor kort werd privésurfgedrag nog als groot probleem gezien. Een Belgische rechter stond toe dat een werkgever loon invorderde van een man die standaard elke middag spelletjes deed. En accountant Ernst & Young waarschuwde de afgelopen jaren herhaaldelijk. In 2007 becijferde het dat een bedrijf van honderd mensen per maand duizend uur arbeidsproductiviteitverlies leed. En daarmee tienduizenden euro’s schade. Privésurfen “Een serieus probleem dat direct moet worden aangepakt”, luidde destijds het commentaar.