Internet Marketing & Optimalisatie
"Dankzij Media De Boer kreeg ik
het voor elkaar om winstgevende Google advertenties te maken. Voorheen betaalde ik teveel aan Adwords, waardoor het niet winstgevend was."

Freek van Aerle  -  Fuva.nl
 Klant van MediaDeBoer wint Top award Admarkt!

NU.nl lanceert sociale tv-gids op iPad

Laatste update: 1 september 2011 09:11 info.

AMSTERDAM – NU.nl heeft een tv-gidsapplicatie met een sociale twist uitgebracht voor de iPad. Zo is gemakkelijk te zien wat er op sociale media gezegd wordt over tv-programma’s en wordt weergegeven welke programma’s veelbesproken zijn.

Foto: NU.nl

“Informatie rond programma’s wordt vaak online opgezocht en tv-programma’s worden veel via sociale media besproken”, aldus Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl.

Volgens hem worden deze twee functionaliteiten door de nieuwe app samengevoegd.

Communiceren

Naast de veelbesproken programma’s is het ook mogelijk te zien welke Facebookvrienden welk programma aan het bekijken zijn zodat online gecommuniceerd kan worden over juist dat programma.

“Je kunt bovendien een herinnering instellen voor je favoriete programma’s, je eigen zendervolgorde bepalen en vanuit de app meepraten over programma’s”, legt Verhagen verder uit.

Trending topic

Doorgaans worden populaire tv-programma’s trending topics op Twitter. Dit betekent dat veel mensen op de sociale netwerksite over het programma praten. In de digitale tv-gids worden deze programma’s rood gemarkeerd zodat de gebruiker weet dat het een populair programma betreft.

De applicatie is vanaf donderdag te downloaden in de App Store van Apple.

nu.nl